Een Creative Director verbinden aan je bureau tegen het tarief van een stagiaire of een veelbelovende junior. 24 uur per dag beschikbaar, alleen als je hem nodig hebt.

Die twee ton per jaar voor een veelbekroonde Creative Director kun je voortaan in je zak houden, en betere dingen voor doen. Bijvoorbeeld: investeren in jong talent. Of in new business.

Scheelt ook een hoop gedoe, hoor. Intern. Zo’n warrige dinosaurus die nog steeds denkt dat de bomen tot in de hemel groeien, en behoorlijk wat noten op zijn of haar zang heeft. Dan is dat weer niet goed, dan dit niet, dan moet het weer die fotograaf zijn of die shoot over – en ondertussen maar hopen dat je geen #metoo schandalen krijgt omdat er wat ruimer omgegaan wordt met sociale verhoudingen.

Nee. Dan kan je het voordeel van zo’n Prima Ballerina (krankzinnig geniale concepten, creatieve vloeren die tot het uiterste gedreven worden) maar beter ‘los vast’ verbinden aan je bureau. Wel de lusten, niet de lasten – dat werk.

Omdat ik het nu eenmaal niet kan laten om af en toe nog in te gaan op de vele vragen van bureaus, maar eigenlijk besloten heb een andere koers te volgen, heb ik zowel voor jullie als voor mij een goede oplossing bedacht.

Met De Meester Verschijnt kan je mij aan je bureau verbinden, zonder dat je elke dag last van me hebt. Je schakelt me in als het nodig is: bij reviews. Om ervoor te zorgen dat het werk beter wordt, dat het uiterste uit je creatieve vloer geperst wordt, alleen als dat nodig is.

Zo kan ik nog wat nuttigs doen met die bijna 30 jaar ervaring en die 50 bekroningen, en kan jij voor een appel en ei schermen met mijn naam en mijn talent.

De Meester Verschijnt bied ik in abonnementsvorm aan aan bureaus die slechts af en toe ‘a touch of genius’ nodig hebben – de werkvorm is veelal digitaal en kan gemakkelijk op afstand.

Omdat het aantal aanvragen best groot is en mijn tijd beperkt, is het belangrijk om strakke afspraken te maken – het moet niet gebeuren dat jullie onder druk van een deadline opeens misgrijpen omdat ik ergens in een hangmat aan mijn boek aan het schrijven ben.

Gelukkig is daar Fiona die alles stroomlijnt en ervoor zorgt dat ik van die 25 uur die ik per dag bereikbaar ben er ook écht voor jou (en jouw klanten, jouw creatieven) kan zijn.

De Meester Verschijnt. Alleen als je hem nodig hebt. Een keer proberen en je wilt nooit meer zonder.

Bedenk je wel: je huurt me alleen in om mee te kijken, en te coachen. Ik ga jullie helpen, maar het niet helemaal voor jullie oplossen – als Creative Director begeleid ik ‘slechts’ jullie interne teams. Wil je dat ik de hele klus oppak van begin tot eind, dan kan je beter Old Skool proberen.


De Meester verschijnt bied ik aan in 3 verschillende abonnementsvormen: De Meester Verschijnt Soms, De Meester Verschijnt Met Regelmaat en De Meester Verschijnt Altijd.